OM VÅRA PRODUKTER

KUDDAR 

Våra kuddar trycks med vattenbaserade färger och är certifierade enligt Öko-Tex Standard 100 produktklass .Vår leverantör av textilier värnar om miljön på alla tänkbara sätt. Färgerna är godkända för barntextilier och barnlakan, dvs kroppsnära produkter. 

Material: 100% polyester 

Tvättråd: 40 grader

 

BARNKUDDAR 

Våra barnprodukter trycks med omsorg om barnen. Allt görs med eko certifierade miljövänliga giftfria färger. Våra kuddar sys med säkra dragkedjor. Det mesta är tillverkat i Sverige och vi tänker också på miljön genom att ge tillbaka till naturen i form av bidrag av vinsten till organisationer som tar hand om vår natur. 

 

PRINTS

 

Dom flesta av de prints som trycks hos Tove Frank AB är FSC certifierade. 

 

Vad är FSC?

FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

Certifierade företag följer FSC:s regler (standarder) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC:s varumärke. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.